Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi Ünitesi

• haber245_kapak.jpeg
  • haber245_1.jpeg
  • haber245_2.jpeg
  • haber245_3.jpeg

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Kemoterapi ünitesinde 4 hemşire, 1 sekreter 1 ilaç hazırlama personeli görev yapmaktadır. Ünitemiz hastanemizin 2. katında konumlanmış olup 20 kemoterapi koltuğu ile ayaktan hizmet vermektedir.

Hastaların tedavileri esnasında rahat zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla koltuklara monte edilmiş hasta başı televizyon ve kulaklıkları mevcuttur. Hafta içi 08:00 - 16:30 saatleri arasında yarı otomatik ilaç hazırlama sistemi ile günlük 35-50 arası hastaya ilaç hazırlanarak tedavi verilmektedir. Öğlen arası kemoterapi tedavisi gören hastaların bazı yemek kokularından rahatsız olma ihtimalinden dolayı yalnızca kahvaltı verilmektedir.

İki tıbbi onkoloji uzmanı ve 2 hematoloji uzmanının çalıştığı onkoloji / hematoloji polikliniklerinden tedavileri onaylanan hastalar kemoterapi ünitesine kabul edilmekte ve kemoterapi uygulama setleri, infüzyon cihazları ile ilacın çeşidine göre değişen sürelerde tedavileri verilmektedir.

Onkoloji ilaçlarının (kemoterapi ve immünoterapi ilaçları) hastanemizde mevcut olup hastanemiz tarafından temin edilmektedirler. Henüz Türkiye’de onayı olmayan yurt dışından gelen ilaçlar gerekli/uygun hastalarda Sağlık Bakanlığına başvuruları yapılıp, kabul edildiği takdirde yurt dışından getirtilerek yine ünitemizde uygulanabilmektedir.