Optisyenlik Müessesi Açılış İşlemleri
16 Ağustos 2024

 

OPTİSYENLİK MÜESSESESİ AÇILIŞINDA İSTENİLEN BELGELER

 

Optisyenlik Müessesesi Sahibinden İstenilen Belgeler:

1- Optisyenlik müessesesi açılışı ile ilgili başvuru dilekçesi(Dilekçe için tıklayınız.)

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi

3- Gözlükçü ruhsatnamesini haiz olan birisi tarafından açılacak ise, gözlükçülük ruhsatnamesinin Çekirdek Kaynak Yönetim Sisteminden doğrulaması yapılmış ve aslına uygunluğu İl Sağlık Müdürlüğünce onaylı örneği

4- Merkez sahibinin aynı zamanda sorumlu müdür olmadığı durumlarda, merkez sahibi ile sorumlu müdür arasında yapılmış hizmet sözleşmesi

5- Göz hastalıkları uzmanı tarafından açılacak ise, uzmanlık belgesinin örneği ile kayıtlı bulunduğu il tabip odasından alınmış, tabiplik mesleğini icra etmediğine dair belge

6- Optisyenlik müessesesi bir ticaret şirketi tarafından açılacak ise, ticaret unvanı, kayıtlı olunan ticaret sicil memurluğunun adı ve ticaret sicil numarası beyanı (şirket ana sözleşmesi Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde 1/10/2003 tarihinden önce yayınlanmışsa Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinin aslı veya Kurumca onaylı örneği)

Optisyenlik Müessesesi Mesul Müdüründen İstenilen Belgeler:

7- Son (6) ay içerisinde çekilmiş (2) adet vesikalık fotoğraf

8- Göreve başlamak istediğine, mesul müdürlük görev ve sorumluluğunu kabul ettiğine dair dilekçesi (Dilekçe için tıklayınız.)

9- Nüfus cüzdanı fotokopisi

10- Nüfus Kayıt Örneği (https://www.turkiye.gov.tr)

11- İkametgah Belgesi (https://www.turkiye.gov.tr)

12- Optisyenlik diplomasının aslı ve arkalı önlü fotokopisi (İl Sağlık Müdürlüğünce ‘Aslı gibidir’ ibaresinin yapılması gerekmektedir.)

13- Optisyen, diplomasında yer alan soyadından farklı bir soyad taşıyor ise, eski ve yeni soyadını gösterir belge (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği) (https://www.turkiye.gov.tr)

14- Adli Sicil Kaydı (Adli sicil kaydı var ise ilgili mahkeme kararlarının fotokopileri de eklenmelidir.) (https://www.turkiye.gov.tr)

15- Sağlık raporu (Aile hekiminden alınabilir. Doktorun adı ve ünvanı açık olarak yazılmalı, özel bir sağlık kuruluşundan alınmış ise İl Sağlık Müdürlüğünden tasdik edilmiş olmalıdır.)

16- Optisyen-gözlükçüler odasından alınacak; Oda Üye Kayıt Belgesi

17- Optisyenlik müessesesinde kullanılan ve bulundurulması zorunlu olan asgari araç-gerecin mesul müdür tarafından imzalanmış listesi (Liste için tıklayınız.)

18- SGK İşe Giriş Bildirgesi (https://www.turkiye.gov.tr)

Optisyenlik Müssesesesine Ait İstenilen Belgeler:

19- Kroki ve Vaziyet Planı (Krokide merkezin adı, adresi, net kullanım alanı, atolye, WC, satış alanı, depo vb. kısımlarının her birinin metrekare alanı ve yüksekliği olmalıdır. Merkezin konumunu gösterir, cadde ve sokak isimlerinin yer aldığı vaziyet planı bulunmalıdır. Krokiler A4 kağıda çizilmiş (1/100 ölçekli) olmalı ve her sayfada mimar/mühendisin ünvanı, adı ve imzası olmalıdır, vaziyet planında kapı numarası alınan sokak/cadde ismi belli olmalıdır. Merkezin giriş kapısı/ kapıları bu vaziyet planı üzerinde hangi sokak, cadde üzerinde ise belirtilmelidir.)

20- Yangın Tedbir Denetleme Raporu (Belediyeden alınır.)

21- Vergi Levhası (Vergi Dairesinden alınır.)

22- Güncel Adres Belgesi (Belediyeden alınır.)

23- Harç Makbuzu (Fiyat tarifesi için tıklayınız.)

24- Elektronik Tebligat Adresi (KEP) (Ptt’den belli bir ücret karşılığı alınır.)

NOT:

- Mesul müdürün ikametgah adresi Çorum il sınırları içinde olmalıdır.

- Sağlık raporu İl Sağlık Müdürlüğüne yapılan başvuru tarihinden en fazla (1) yıl önce alınmış olmalıdır.

- Adli Sicil Kaydı İl Sağlık Müdürlüğüne yapılan başvuru tarihinden en fazla (1) ay önce alınmış olmalıdır.

- Optisyenlik müessesesinde, mesul müdür haricinde çalışacak olan, başka optisyen veya gözlükçü ruhsatnamesi olan kişiler için ayrıca istenilen belgelere bakınız.

- Dilekçelerin üzerine atılan tarih bu belgelerin İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildiği tarih olmalıdır.

- Yukarıda yazılı belgelerin hepsi aynı tarih ve zamanda getirilmelidir. Başvuru belgelerinde eksiklik olması durumunda başvuru olumsuz değerlendirilecektir.