Eczane Devir İşlemleri
04 Ağustos 2023

 

ECZANE DEVRİNDE İSTENEN BELGELER

 

Devir Eden Eczacıdan İstenenler:

1- Eczaneyi devretmek istediğine dair dilekçe (Eczane Devretme Talebi Dilekçesi)

2- Ruhsatname aslı ve Sertifika aslı, varsa Mesul Müdürlük Belgesinin aslı

Devir Alan Eczacıdan İstenenler:

3- Son (6) ay içinde çekilmiş (2) adet vesikalık fotoğraf

4- Eczaneyi devralmak istediğine dair dilekçe (Eczane Devralma Talebi Dilekçesi)

5- Matbu form(Matbu Form)

6- Nüfus cüzdanı fotokopisi

7- Özgeçmiş (Eczacı lisansüstü eğitime devam ediyorsa mesul müdür ataması yapmalı veya eğitiminin eczane çalışma saatleri dışında olduğunu belgelemelidir.)(ÖZGEÇMİŞ)

8- Diploma aslı ve arkalı önlü fotokopisi (İl Sağlık Müdürlüğünde “Aslı Gibidir” ibaresi yaptırılması gerekmektedir.)

9- Eczacı, diplomasında yer alan soyadından farklı bir soyad taşıyor ise, eski ve yeni soyadını gösterir belge (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği)(https://giris.turkiye.gov.tr)

10- Doktor Bilgi Bankası çıktısı (https://giris.turkiye.gov.tr)

11- Adli Sicil Kaydı (Adli sicil kaydı var ise ilgili mahkeme kararlarının fotokopileri de eklenmelidir.) (https://giris.turkiye.gov.tr)

12- Mesleğini yapmayı engelleyecek bir hastalığı bulunmadığına dair sağlık raporu (Aile hekiminden alınabilir. Özel bir sağlık kuruluşundan alınmış İl Sağlık Müdürlüğünden tasdik edilmiş olmalıdır.)

13- Mesleğini yapmayı engelleyecek derecede iki gözünün görmekten mahrum olmadığına dair uzman hekim göz raporu (Göz doktorunun adı ve unvanı açık olarak görünmelidir. Özel bir sağlık kuruluşundan alınmış İl Sağlık Müdürlüğünden tasdik edilmiş olmalıdır.)

14- Eczacı daha önce bir işte çalışmış ise, en son çalıştığı iş yerinden ayrılış belgesi (Ayrılış tarihi ve belgeyi imzalayan kişinin isim ve unvanı belirtilmelidir.) Daha önce herhangi bir işte çalışmamış ise çalışmadığına dair dilekçe

15- Bölge eczacı odasından alınacak; Oda Kayıt Belgesi, Meslekten men cezası olmadığına dair belge, Kroki onayı, Muvazaa Değerlendirme Raporu

16- Kroki ve Vaziyet Planı (Krokide eczanenin adı, adresi, net kullanım alanı, laboratuar, WC, satış alanı, depo vb. eczane kısımlarının her birinin metrekare alanı ve yüksekliği olmalıdır. Eczanenin konumunu gösterir, cadde ve sokak isimlerinin yer aldığı vaziyet planı bulunmalıdır. Krokiler A4 kağıda çizilmiş olmalı ve her sayfada mimar/mühendisin ünvanı, adı ve imzası olmalıdır, vaziyet planında kapı numarası alınan sokak/cadde ismi belli olmalıdır.Eczanenin giriş kapısı/ kapıları bu vaziyet planı üzerinde hangi sokak, cadde üzerinde ise belirtilmelidir.)

17- Belediyenin İmar ve Şehircilik/Yapı Kontrol/Emlak ve İstimlak Biriminden alınacak; “işyeri” ibaresi yer alan belge (Eczanenin ada, pafta, parsel, adres bilgilerini içerir ve asmakatı ve/veya bodrum katı varsa belirtir şekilde olmalıdır), Eczanenin Güncel Adres Belgesi ve İş Yeri Kullanım İzin Belgesi

NOT:

- Raporlar ve Adli Sicil Kaydı İl Sağlık Müdürlüğüne yapılan başvuru tarihinden en fazla (1) ay önce alınmış olmalıdır.

- Özgeçmiş ve dilekçelerin üzerine atılan tarih bu belgelerin İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildiği tarih olmalıdır.

- Yukarıda yazılı belgelerin hepsi aynı tarih ve zamanda eksiksiz bir şekilde getirilmelidir. Başvuru belgelerinde eksiklik olması durumunda başvuru olumsuz değerlendirilecektir.

- Ruhsat Harç Makbuzu, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başvuru değerlendirmesi neticesinde ruhsat basımı gerçekleştirildikten sonra istenecektir. Ruhsat harcının Vergi Dairesine yatırılması gerekmektedir.