YENİDOĞAN İŞİTME TARAMA PROGRAMI UYGULAYICI EĞİTİMİ
15 Aralık 2023

Ulusal Yenidoğan İşitme Tarama Programı (YİTP ) her bebeğin doğumdan sonraki ilk 72 saatte işitme tarama testinin yapılarak, sonuca göre erken dönemde tanı ve tedavi alabilmesi için uygulanan programın tümüdür. İşitme kaybı şüphesi olan ve olmayan bebeklerin belirlenmesindeki ilk adım olması sebebiyle büyük önem taşımaktadır. “Yenidoğan İşitme Tarama Programı” kapsamında, Müdürlüğümüz ÇEKÜS Biriminde görevli Ebe Hayriye BÜKME’nin koordinasyonunda; 11-12 Aralık 2023 tarihlerinde; İlimiz genelinde Hastanelerin İşitme Tarama Ünitelerinde görevli ebe, hemşire ve odyometristlere Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Emin RENÇBER tarafından 1 günlük teorik eğitim, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan İşitme Tarama Ünitesi’nde 1 günlük pratik eğitim verilmiştir. Eğitim; katılım belgeleri takdimi ile sona ermiştir.

• .