Cibutili Çocuk Hastalara Geçmiş Olsun Ziyareti

• haber423_ (8).jpg
  • haber423_ (7).jpg
  • haber423_ (5).jpg

T.C. Sağlık Bakanlığı ve Cibuti Sağlık Bakanlığı arasındaki ikili işbirliği kapsamında Mart 2018’de düzenlenen ortak sağlık haftasına hastanemiz Başhekimi ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Evrim AFŞARLAR ve Ortopedi ve Travmatoloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Zehir katılmışlar ve diğer branşlar ile birlikte Cibuti’de birçok hastanın tedavisini gerçekleştirmişlerdir. Ancak Cibuti’deki hastane koşullarının uygun olmaması ve ileri tedavi gerektiren bir kısım hastanın tedavisinin ikili işbirliği kapsamında Türkiye’de yapılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda 04.10.2018 tarihinde Türkiye’ye gelen hastalardan 5 çocuk hasta tedavileri yapılmak üzere Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmişlerdir. Doğumsal anomalileri olan ve birden fazla ameliyat gereken bu hastaların tedavileri hastanemizde başarılı ve bir dizi operasyonlar ile tamamlanmıştır.

Sayın Valimiz Mustafa ÇİFTÇİ ve Sayın İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ömer SOBACI 14.02.2019 tarihinde Cibutili misafirlerimizi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Sağlıklarına kavuşan hastalarımızı ve ebeveynlerini büyük mutluluk içerisinde Cibuti’ye gönderirken Türkiye Cumhuriyeti’nin birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da komşu ve kardeş ülkelere yardım elini uzatmasından büyük onur duymaktayız.