2017 Temmuz Ayı Uyuşturucu İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Vali Yardımcısı Alp ASLANARGUN Başkanlığında Gerçekleştirildi.
09 Ekim 2017

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu aylık olağan toplantısı 27 Temmuz  tarihinde Valilik binasında toplandı. Vali Yardımcısı Alp ASLANARGUN başkanlığında düzenlenen toplantıya ,kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturumun açılış konuşmasını yapan Alp ASLANARGUN; “Madde bağımlılığı ile mücadele bir gönül işidir, bu konuda ancak gönüllü bir ekip ile yol alınabilir”  dedi.
Vali Yrd. Alp ASLANARGUN;  Daha önce Aydın ilinde toplumda dezavantajlı gruplara yönelik başlatılan ve tamamen gönüllülerden oluşan bir çalışma grubu ile oldukça olumlu sonuçlar alındığını tecrübe ettiğini, hatta bu çalışmanın ülkemizde ilk kez kurulan “Romanlar Uygulama ve Araştırma Merkezi” ne dönüştüğünü, kurulan bu merkezin şu anda ulusal ve uluslararası alanda çalışmalar yapan bir konuma geldiğini, bu alanda yapılacak gönüllülük esasına dayalı çalışmalar neticesinde oldukça olumlu sonuçlar alınacağına inandığını ifade etti.
Sigara veya alkol kullanımı olan çocukların ve sorunlu aile çocuklarının madde kullanımı eğiliminin yüksek olduğunu, bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne daha çok görev düştüğünü belirten ASLANARGUN;  Herhangi bir  şekilde maddeyle tanışan  kişilerin bağımlı olduktan sonra ki tedavilerinin uzun ve sabır gerektiren bir süreç olduğunu söyleyip, kişilerin maddeyle hiç tanışmamaları  adına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarda ki  rehber öğretmenlerinin konu ile ilgili duyarlılığının arttırılmasının ve risk kapsamında olan çocukların izlemlerinin daha titizlikle  yapılmasının önemine değindi. İlimizde madde bağımlılarının tedavisi için AMATEM bulunmasının konu hakkındaki mücadelemiz için avantaj olduğunu söyleyerek, bire bir ilgi ile bağımlı kişileri topluma yeniden kazandırılabileceğini belirtti. 
Toplantıda ‘‘Çorum İli Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı ’’, ‘’İçişleri Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Uygulama Politikası ‘’, ‘’ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tütün ve Bağımlılıkla Mücadele Yönergesi’’ ile ilgili gerçekleştirilen sunumlar üzerinden ilimizde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü.
Her ay Kamu Kurum ve Kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu görüş ve öneriler alınarak toplantı sona erdi.

  • uysrc (2).jpg
  • uysrc (3).jpg
  • uysrc (1).jpg