“31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” Etkinlikleri
09 Ekim 2017

“31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” nedeniyle; Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Ömer Sobacı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, hastane personeli, öğrenciler ve okul rehber öğretmenlerinin katıldığı bir etkinlik düzenlendi.

resim_1.jpg

resim_2.jpg
resim_3.jpg

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Erçen Diken, Türkiye’de ve Çorum’da ortalama sigaraya başlama yaşanın 9’a kadar düştüğünü, çocukluk ve ergenlik döneminde sigaraya başlama oranının yüksekliğine dikkat çekerek, bu konuda çalışmaların devam ettiğini ve Türkiye’de yılda 120 bin kişinin sigaradan öldüğünü açıkladı.

Konuşmaların ardından Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Sigara Bırakma Polikliniği’ne başvurarak yardım alan ve sigarayı bırakan Serkan Kalabak, Hasan Yılmaz ve Aysun Gökçe’ye teşekkür plaketi verdi.

Programda ayrıca tütün ve mamulleri ile mücadelede özverili çalışmalarından dolayı İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk; Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Erçen Diken’e çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.

Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü / Tütün Birimi