“GEBE BİLGİLENDİRME SINIFI” ekibi hızla büyüyor
09 Ekim 2017

Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonu ile ilimizde faaliyet gösteren Hitit Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri ve Özel Hastaneler olmak üzere toplam 47 “Gebe Bilgilendirme Sınıfı” personeline 29/30/31.03.2017 - 05/06/07.04.2017 - 12/13/17.03.2017 tarihlerinde; Hemşire Bengü YEMENİCİ, Ebe Derya SARIKAYA, Psikolog Zehra KITAY, Diyetisyen Rabia DEMİRALAY, Fizyoterapist Sevda KARYAĞDI tarafından interaktif hizmet içi eğitim verildi.

Hizmet içi eğitimler ile personelimizin;

·         İşin gerektirdiği temel mesleki becerileri kazandırmanın yanı sıra eğitim eksikliklerini tamamlamak,

·         Sunulan hizmetin verimliliğini artırmak,

·         Mesleğine olan bağlılığını artırmak,

·         Moralini yükseltmek,

·         Farklı kurumlarda çalışan personelin tanışıp, kaynaşmalarını sağlamak amaçlandı.

Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından verdiğimiz interaktif hizmet içi eğitimler ile eğitilen gebe sayımızdaki başarımız doğru orantılı olarak artacaktır. Yıl içerisinde ilçe Toplum Sağlığı Merkezleri yerinde değerlendirilerek; gebe eğitimlerinin coşkusunu korumak adına, konu ile ilgili her türlü destek sağlanacaktır.

resim_3.jpg

NEDEN “GEBE BİLGİLENDİRME SINIFI”?

Gebe ve gebeye doğumda eşlik edecek yakınlarının;

·         Gebelik ve doğumun fizyolojik bir süreç olduğu, fizyolojik ve psikolojik değişikliklerin olabileceği,

·         Gebelik ve doğum sürecinde eş ve yakınının desteğinin önemli olduğu,

·         Doğumun, evreleri olan bir süreç olduğu

·         Doğum ağrısıyla ilaçsız baş etme yöntemleri olduğu,

·         Gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde yaşanabilecek sorunlar ve erken tanısı,

·         Gebenin tehlike belirtilerini ve acil durumlarda izlenecek yolu bilmesi,

·         Normal doğumun anne ve bebek açısından yararları,

·         Lohusalık süreci,

·         Doğum sonrası kullanılabilen gebeliği önleyici yöntemler ve yenidoğan bakımı konularında bilgilendirmesi hedeflenmiştir.

Gebelerin bu konularda bilgilendirilmesi ve rahat doğum yapabilmeleri için bağlı oldukları Toplum Sağlığı Merkezi ve doğum yapacakları hastanenin “Gebe Bilgilendirme Sınıfı” ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü / ÇEKÜSH Birimi