Sağlık Bakanlığı'ndan Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Teşekkür Belgesi Verildi
10 Eylül 2021

Anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlayan, çalışmalarını tamamlayan ve kriterleri yerine getiren hastaneler "Anne Dostu Hastane" unvanı almaktadırlar.

Bakanlığımız tarafından sağlık tesislerinde bebek ölümlerinin azaltılması, anne sütü emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi amacı ile "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" yürütülmektedir. Bu program çerçevesinde çalışmalarını başarıyla tamamlayan hastaneler "Bebek Dostu Hastane", bu hastanelerin yedi adım stratejisi doğrultusunda çalışmalarını tamamlayan Yenidoğan Yoğun Bakım üniteleri ise "Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi " unvanı almaktadır.

AnneBebekSağlığıHizmetsunumundaönemlibiryeriolanherüçunvanıda(BebekDostu Hastane,AnneDostuHastane,BebekDostuYenidoğanYoğunBakımÜnitesiunvanı)alarak ulusal anne bebek sağlığı programlarının yürütülmesindeki başarılı çalışmasından dolayı T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğümüzce ilimiz Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine verilen Teşekkür Belgesi İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ömer SOBACI tarafından Hastane Yönetimine takdim edilmiştir.

• WhatsApp Image 2021-09-09 at 10.19.21.jpeg
  • WhatsApp Image 2021-09-09 at 10.19.22.jpeg