Acil Servislerde Madde Bağımlılığına Genel Yaklaşım Eğitimi

• haber623_ (4).jpg
  • haber623_ (3).jpg
  • haber623_ (2).jpg

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığımız Verimlilik ve Kalite Yönetim Biriminin organizasyonu ile T.C. Sağlık Bakanlığı Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Şehit Fikret Metin Öztürk Konferans Salonu'nda, Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi Eylem Planı kapsamında, Uzm. Dr. İlter AĞAÇKIRAN  tarafından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığımıza ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımıza bağlı sağlık tesislerimizin acil servislerinde görev yapan  personellerimize “Acil Servislerde Madde Bağımlılığına Genel Yaklaşım” konulu eğitim 03 Mart ve 11 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenmiştir.Acil serviste madde kullanım bozukluklarına tıbbi yaklaşım, acil serviste madde kullanım bozukluğu tanısı bulunan hastaya tıbbi yaklaşım ve acil serviste özel durumlar konuları vurgulanmıştır.Eğitimde acil servise madde kullanım bozuklukları nedeniyle başvuran hastalara yapılacak tıbbi yaklaşım, acil servise madde kullanım bozukluğu tanısı bulunan hastalara yapılacak tıbbi tedavi ve sonrası süreçlerle ve acil serviste özel durumlar ile ilgili bilgi kazanmak amaçlanmış olup,   Madde Bağımlılığına Genel Yaklaşım Eğitim çalışmaları sürdürülecektir.