YENİDOĞAN İŞİTME TARAMA PROGRAMI UYGULAYICI EĞİTİMİ YAPILDI

• haber378_ (3).JPG
  • haber378_ (2).JPG
  • haber378_ (1).JPG

Ulusal Yenidoğan İşitme Tarama Programı (YİTP ) her bebeğin doğumdan sonraki ilk 72 saatte işitme tarama testinin yapılarak, sonuca göre erken dönemde tanı ve tedavi alabilmesi için uygulanan programın tümüdür. İşitme kaybı şüphesi olan ve olmayan bebeklerin belirlenmesindeki ilk adım olması sebebiyle büyük önem taşımaktadır.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’müzün 2014/27 sayılı Genelgesi doğrultusunda yürütülen ‘’Yenidoğan İşitme Tarama Programı’’ kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü ÇEKÜS Biriminde görevli Ebe Hayriye BÜKME’ nin koordinasyonunda; 22-23 Kasım 2018 tarihlerinde; İlimiz genelinde Hastanelerin İşitme Tarama Ünitelerinde görevli ebe, hemşire ve odyometri teknisyenlerinden oluşan 15 kişilik bir gruba İl Ambulans Başhekimliği Binası Eğitim Salonunda, Uzm. Dr. Emin RENÇBER tarafından  1 günlük teorik eğitim ile Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan İşitme Tarama Ünitesi’nde, Odyometrist Murat ANKARA’nın eğitimci olarak katılımıyla 1 günlük pratik eğitim verilmiştir.

Eğitim; katılımcılara Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin GÖKSAL ve ÇEKÜS Biriminde Uzman olarak görev yapan Dr. Süleyman Akif YILDIRIM tarafından katılım belgeleri takdimi ile sona ermiştir.