Aile Hekimi Dr.Ali Rıza YILDIZ Organlarıyla Umut Oldu

haber110_kapak.jpg

1971 doğumlu, evli,3 çocuk babası, aile hekimi  Ali Rıza YILDIZ 22 Mayıs 2017 tarihinde geçirdiği beyin kanaması ve yüksek tansiyon  sonucunda tedavi gördüğü Hitit Üniversitesi Erol OLÇOK Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etti. 30 Mayıs 2017 tarihinde beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine Eczacı eşi Güliz YILDIZ ve ailesi organ bağışına onay verdi. Sağlık Bakanlığı Organ  Nakil Koordinasyon Merkezi ile yapılan  görüşmeler sonucunda Ankara ve Malatya’dan gelen 3 ekip tarafından karaciğer ve 2 böbrek alındı.

İl Sağlık Müdürü Dr.Metin ÖZTÜRK, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Ömer SOBACI, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nurcan BAYKAM, Hitit Üniversitesi Eğitim veAraştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Yrd.Dr. Sinan ZEHİR’in katıldığı basın toplantısında Dr.Metin ÖZTÜRK  Çorum’da 2016 yılında 979 olan organ bağışı sayısının, bugün itibariyle 2 bin 350 artışla, 3 bin 329’a çıktığını,organ bağışı konusunda toplumda ciddi bir bilinç oluştuğunu ifade etti. Meslektaşımızın eşi olan eczacı arkadaşımızın bu kararının tüm topluma örnek teşkil etmesinidileyen Dr.Metin ÖZTÜRK tüm duyarlı vatandaşlarımızı Sağlık Müdürlüğüne davet etti. Sağlık Müdürlüğü olarak Dr.Ali Rıza YILDIZ’a Allah rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Dr.Ali YILDIZ 01/10/1996'da Sungurlu’da Sağlık Ocağında göreve başlamış olup Sungurlu Devlet Hastanesi Acil Polikliniği ve Diyaliz Ünitesi'nde uzun yıllar çalıştıktan sonra 2008 Ocak ayında Sungurbey ASM’de aile hekimi olarak çalışmaya devam etmiştir.