İLİMİZDE “BEBEK DOSTU HASTANE” DEĞERLENDİRMELERİ
04 Şubat 2019

Ülkemizde çocuk sağlığı göstergeleri son yıllarda oldukça önemli iyileşmeler göstermiş olup, bu alanda çok sayıda proje ve programlar yürütülmektedir. Söz konusu programlardan biri de bebek ve çocuk sağlığına yönelik olarak hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, 1991 yılından beri yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programıdır.

Bu program çerçevesinde tüm Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere ilk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında da uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar bebeğini emzirmesiöğütlenmektedir.

Söz konusu program kapsamında; konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayıp Bebek Dostu Ünvanı almak amacıyla talepte bulunan Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, Çorum Özel Hastanesi ve Özel Elitpark Hastanesine   23-26 Ocak 2019 tarihleri arasında Bakanlığımız Ulusal Değerlendirme ekibi tarafından yerinde inceleme ve değerlendirme ziyareti yapılmıştır.

İnceleme ve değerlendirme ziyareti sonrasında Ulusal Değerlendirme Ekibi tarafından 26 Ocak 2019 tarihinde Müdürlüğümüz toplantı salonunda İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer SOBACI, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet BARIŞ, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan DEMİRBAŞ, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Arif PİLGİR, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin GÖKSAL, Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çağatay Evrim AFŞARLAR, Çorum Özel ve Özel Elit park hastanesi temsilcilerinin katılımlarıyla bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

• 1Kapak.jpg